SOS MILO

Noden en interne afspraken

Voorbereiding gesprek ontwikkelaar SOS

  • Knoppen om op te slaan (x 3)
    nu: 'buiten het vak klikken zodat je aanvullingen niet verdwijnen.'
  • Schrijfrechten zijn soms beperkt. (x 1)
    Dit maakt het omslachtig om fouten te (laten) corrigeren.

 Algemeen

'Opwarmertje'

 Filters 

suggesties ter verbetering

  • 'enter' knop
  • filters voor
    • vakdidactiek
    • opleidingsonderdeel (stage in bijzonder)
    • studenten zoeken op PL stage (bijv. na vakdidactiekstage)
  • De optie om één filteroptie aan te passen (in plaats van alles verwijderen)
  • Typen in dropdownlijst
  • zoeksuggesties bij het intypen van namen
    (bijv. Celine versus Celien)

voldoende/goede filteropties ( x 5 )

 Filters 

  • De filteropties vallen of staan met de correctheid van de gegevens (bijv. LIO of geen LIO, campus ...)
     
  • Ik heb wel de indruk dat ik soms verschillende keren moet filteren eer het systeem de juiste studenten vindt.
     
  • Er zijn een paar filters die niet altijd alles aangeven wat je wil zien. Als ik vakdidactiek LO invul, krijg ik niet alle studenten, idem bij stagebegeleider of opleiding. deze studenten zijn enkel te vinden op naam.

situatieschets (verder uitklaren)

 Filters 

?

4

6

Welk tabblad gebruik je?

 Vakkenregistratie

Welk tabblad gebruik je?

Is er een eenvoudige oplossing om de tabbladen te laten verschijnen bij een kleine resolutie?

 Vakkenregistratie

Kunnen we 'gegevens student' hernoemen naar 'gegevens eerste aanmelding'?

 Vakkenregistratie

De vakken in CALI kloppen niet altijd of worden niet (tijdig) aangevuld. Dit maakt dat de lijsten niet betrouwbaar genoeg zijn. De termijn om officieel in te schrijven ligt veel later dan wenselijk is voor de stagematching of voor het organiseren van de lessen vakdidactiek. Hierdoor zitten er reeds studenten in de les die nog niet op de lijst staan of blijven anderzijds studenten te lang onder de radar.

?

Mag dit weggehaald worden?

 Stageplaatsen

Ja: 7 / 8

Nee: 3 / 2

  • Opmerkingen gebruik ik wel frequent (stageplaats die niet in de lijst staat), onderscheid tussen vakdidactieken
  • tenzij we het ergens anders kunnen opnemen

 Stageplaatsen

Indien enkel stageplaats, knop goedkeuring, mentor en telefoonnummer + stagebegeleiders zichtbaar zijn, is dat voldoende.

 

...

  • Na invoeren van informatie (bijv. stageplaats, mentor, stagebegeleiders) is deze niet zichtbaar.
  • Soms kunnen we er niet in bewerken.
  • Gebruiksvriendelijker
    • Zoeken op plaats in van postcode (x 3) > een veld waarin kan getypt worden
    • geweigerde stage-aanvragen zouden ergens genoteerd en gecentraliseerd moeten worden

 Stageplaatsen

 Stageplaatsen

Er moeten standaard twee vakken voor professioneel leraarschap komen, liefst met telkens in de hoofding de desbetreffende vakdidactiek erbij. Je kan wel een extra stage professioneel leraarschap aanmaken maar vaak krijg je een foutmelding en moet je sowieso de opmerkingen gebruiken om een onderscheid/verduidelijking te maken naargelang vakdidactiek.

 Stageplaatsen

Het is voor mij niet duidelijk of de stageplaatsen hier ingevuld moeten worden voor LIO's? En wat als een LIO stage loopt op de eigen school én op een stageschool?kunnen worden aangevinkt.

Info van stageverloop, scores én bij voorkeur ook de scorematrices moeten handig in te vullen zijn en in enkele klikken vindbaar zijn voor mentoren die latere stages begeleiden. Alle info (ook wie de begeleiders zijn etc... moeten tijdig en correct worden aangevuld bij start van het academiejaar. Systeem laat ook enkel stage-registratie toe van de ideale stage-situatie. Wat als een student verschillende stagescholen moet combineren voor eenzelfde stage

?

 Info m.b.t. stage

 Info m.b.t. stage

Het zou handig zijn als er de mogelijkheid was om de informatie per academiejaar in te vullen/te zien. Indien een student inschrijft in februari en daar bepaalde voorkeuren ingeeft kan het zijn dat de informatie in september anders is. Je kunt ervoor kiezen daar altijd de meest up to date informatie te zetten, maar soms kan het ook nuttig zijn om eerdere informatie te kunnen blijven zien. Je moet op 'bewerken' klikken om de volledige informatie te kunnen zien. Niet echt handig.

Beschikbaarheid tutorstage en tutorstage-uren zegt eigenlijk hetzelfde. Zeker bij complexere weekplanningen is dit vakje vaak te klein om alles duidelijk te vermelden.

 

- Voorkeur stageschool zou drie tot vijf opties moeten kunnen geven (een top 5) die we ook in de stagematching kunnen gebruiken.

- Onderzoekende school zou een keuzemenu mogen zijn waarbij de verschillende projecten waarin de student zou willen meedraaien kunnen worden aangevinkt.

 Info m.b.t. stage

duidelijkheid ivm aantal extra uren stage overeenkomstig een vakdidactiek; duidelijke vakjes dus met vakdidactiek + aantal uren extra

 Info m.b.t. stage

Als je bij extra voorkeuren of bijzonderheden iets typt in het veld én je vinkt interesse in internationale stage aan, dan verschijnt wat je bij 'extra' geschreven hebt, automatisch in het veld 'land/regio'. Het is ook niet duidelijk of de extra voorkeuren gaan over de tutorstage of over alle stages heen. Kan er een veld toegevoegd worden waar de student zelf naar school geweest is?

 Info m.b.t. stage

We overwegen om de titels aan te passen zodat het voor stagebegeleiders helder is dat deze velden kunnen worden gebruikt voor allerlei notities.

Goed voorstel (x 6)

Zo is het ook al goed (x 2 of 3)

Klassenraad

Afkortingen niet steeds helder voor nieuwe docenten.

?

Ik vind het gebruik van dit systeem bijzonder goed. De klassenraad kon zo optimaal voorbereid worden en ipv de soms onoverzichtelijke excellijsten, krijg je hier alle info over de student in 1 fiche. Fijn! Ik zou het invullen van deze velden steeds koppelen aan een klassenraad of de voorbereiding ervan. Anders creëer je verwachtingen naar het steeds up to date zijn met de informatie die andere collega's op alle mogelijke momenten toevoegen.

Klassenraad

Het lijkt met belangrijk dat er met een KR informatie wordt verspreid onder alle docenten die deze student lesgeven. Aangezien er in de KR planning geen rekening gehouden wordt hiermee en dus de betrokken docenten niet allemaal aanwezig zijn, is er geen informatie uitwisseling en vertel je eigenlijk aan jezelf wat je al wist. In acht genomen dat de KR niet organiseerbaar is met de belangrijkste betrokkenen, zullen we het SOS moeten gebruiken om deze informatie te delen (zoals een leerlingvolgsysteem op school, waarin àlle informatie kan gedeeld worden, die nodig is). Graag hiervoor plaats voorzien.

Klassenraad

SOS MILO

By Thibaut Cromphaut

SOS MILO

  • 274